Internetudbydere

InternetudbydereI Danmark findes der efterhånden rigtig mange internetudbydere, hvilket blot er en fordel for forbrugere. Vi har lavet en omfattende liste over en lang række af de danske bredbåndsudbydere. Vores liste er ikke komplet, da vi har valgt kun at nævne de mest populære udbydere i Danmark.

Udbyderne er i de fleste tilfælde landsdækkende, men der er enkelte udbydere, som kun dækker en begrænset del af landet. Bor du f.eks. i Udkantsdanmark, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle udbydere, der kan tilbyde bredbånd til din husstand. Det er værd at bemærke, at du skal have kabel-tv fra YouSee og Stofa, hvis du ønsker bredbånd hos en af de to udbydere.

Forskellige produkter

I princippet tilbyder alle internetudbydere det samme produkt i form af bredbånd. Der er alligevel nogle ting man skal være opmærksom på, når man skal finde den rette internetudbyder. Overordnet set findes der to forskellige produkter, som er henholdsvis bredbånd og mobilt bredbånd. Du kan læse kort om de to bredbåndstyper nedenfor:[toc]

Bredbånd: Langt de fleste danske husstande har i dag fastnet bredbånd. Fordelene ved bredbånd er, at der er høj stabilitet, og at forbruget af data på internettet er ubegrænset. Det er også muligt at få bredbånd via kabler, som dog er en krævende proces.

Mobilt bredbånd: Alternativet til almindelig bredbånd er mobilt bredbånd, som er blevet mere og mere udbredt i Danmark. Den helt store fordel ved mobilt bredbånd er, at du kan komme på nettet overalt. I stedet for en stor og klodset router skal du blot indsætte et USB-stik i din bærbare computer, og så er du på internettet. Ulempen er, at det ofte er mere ustabilt end bredbånd, og hastigheden kan være svingende.

Sammenligner priser

InternetudbydereSelvom de fleste internetudbydere i realiteten tilbyder det samme produkt, er der stor forskel på prisen. Vi har som sagt lavet en stor og overskuelig liste, hvor vi har udvalgt de største udbydere i Danmark.

Vi har taget udgangspunkt i følgende faktorer:

  • Hastighed og upload
  • Oprettelse
  • Pris. pr. måned
  • Bindingsperiode
  • Mindste pris

Med overstående oplysninger kan du nemt og hurtigt sammenligne bredbånd fra de mange udbydere. Dermed kan du også se, om du kan spare penge ved at skifte dit nuværende bredbånd ud med et billigere alternativ. Netop prissammenligning er anbefalesværdigt, når det gælder bredbånd. Vi henviser desuden til hver enkelt udbyder, således at du kan læse nærmere om de enkelte tilbud.

Ejerforhold

Det kan værd at vide, om de forskellige udbydere er selvejede, eller om de er ejet af andre selskaber. Det er de færreste danskere der ved, at mange af de danske internetudbydere er ejet af andre selskaber.

  • Fullrate og YouSee er begge ejet af TDC.
  • 3 er ejet af OiSter
  • Waoo! ejes af 15 lokale energiselskaber. En af de involverede selskaber er SEAS-NVE, som er Danmarks største andelsejede energiselskab med levering af el til sjællænderne i mere end 100 år.
  • Call Me ejes af Telia
  • CBB mobil og Bibob ejes af Telenor

Vi håber, at du har fået et bedre overblik over de danske udbydere og dermed har bedre mulighed for at vælge det rette tilbud. Såfremt du har brug for yderligere information om de enkelte internetudbydere, kan du gøre brug af vores mange artikler og guides.

Gå til forsiden og sammenlign priser på billigt bredbånd

Alle rettigheder forbeholdes www.billigtbredbåndguide.dk