Skift bredbånd

Skift bredbåndSkift bredbånd er noget, de fleste danskere har overvejet mindst én gang. Der er stadig rigtig mange danskere, der er loyale overfor deres faste internetudbyder igennem mange år, men mulighederne for at skifte internetudbyder er der i hvert fald.

Det er et faktum, at mange internetkunder har mulighed for at få både billigere og hurtigere internet ved at skifte udbyder. I denne guide vil du blive introduceret for, hvilke fordele der er ved at skifte udbyder, og hvordan du bærer dig med ad med at skifte udbyder ved hjælp af vores guide

Skift bredbåndsleverandør – Derfor bør du overveje det

Selvom du måske ikke allerede er klar over det, så er der en lang række gode grunde til at gøre sig nogle overvejelser om at skifte bredbånd. Når man køber bredbånd vil der typisk være en bindingsperiode på 6 måneder. Efter de 6 måneder er gået, kan du frit vælge, hvorvidt du vil fortsætte med at have dit nuværende bredbånd, eller om du ønsker at skifte udbyder.

Hurtigere internet

Hurtigere internetFår du ikke den internet hastighed, som du betaler for hos din nuværende internetudbyder, kan du overveje, om det er på at tide at skifte udbyder. Du kan med høj sandsynlighed finde en anden bredbåndsudbyder, som kan tilbyde højere download- og oploadhastighed.

Bor du i en lille by og / eller i Udkantsdanmark, vil det ikke nødvendigvis være alle internetudbydere, som kan tilbyde dig en stærk forbindelse. I den forbindelse er udfordringen for dig at finde den internetudbyder, som kan tilbyde dig det hurtigste bredbånd i dit område.  På de fleste danske udbyderes hjemmesider kan du typisk få svar på, om de leverer internet i dit område blot ved at indtaste din adresse og postnummer.

Der kan desuden være andre begrænsninger mht. til forskellige teknologier inden for bredbånd. Hvis du skal have fibernet kræver det, at du har nedgravet fiberkabler ved din husstand. På samme måde er det et krav, at du har installeret et telefonstik i din husstand, hvis du ønsker bredbånd via telefonnettet.

Højere serviceniveau

Oplever du en dårlig service hos din nuværende udbyder, så kan det ligeledes være en god grund til at skifte bredbånd. Ligesom det gør sig gældende for alle andre typer virksomheder, så er det ikke alle internetudbydere, som er lige gode, når det kommer til service. Service er ikke desto mindre et vigtigt kriterium, når man skal købe bredbånd. Når du skal finde den udbyder med bedst service, kan du med fordel kigge efter forskellige eksterne tilfredshedsundersøgelser og services som Trustpilot.dk. Overordnet kan du dog forvente en god service, når du køber bredbånd hos en af de førende danske udbydere. Konkurrencen i branchen er meget hård, og det har medvirket til, at udbyderne har optimeret deres kundeservice for at holde på kunderne.

Bedre internet for pengene

Bedre internet for pengeneDer er ingen grund til at betale flere penge end højst nødvendigt for internet. Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har tidligere afsløret, at minimum 100.000 betaler for meget for deres bredbånd. Hvis du er i tvivl , om du er blandt de danskere, som betaler for meget, så bør du undersøge det allerede i dag.

Takket være danske prissammenligningssider har priserne på bredbånd aldrig været så gennemsigtige og overskuelige som nu. Her på Billigtbredbåndguide.dk præsenterer vi dig for de førende internetudbydere, som kan tilbyde dig både mindre og større bredbåndsløsninger.

Søger du f.eks. en 20 Mbit bredbåndsforbindelse, så vil du hurtigt kunne finde den billigste pris på den ønskede hastighed.

Skift bredbånd allerede i dag

Er du overbevist om, at det kan være en god idé at skifte internetudbyder, så kan du gøre det allerede i dag. Før du skifter udbyder, skal du sørge for at have styr på en række praktiske ting.

Skab dig et overblik over dit nuværende bredbånd

BredbåndFør du begynder at undersøge mulighederne, bør du først og fremmest have styr på dit nuværende bredbånd. Du kan hurtigt få styr på dit nuværende abonnement ved at svare på følgende spørgsmål:

  • Hvor meget giver du for dit nuværende bredbånd?
  • Hvor høj internethastighed får du for pengene? (download / upload)
  • Følger der nogle tjenester med i dit abonnement? (Viaplay, Netflix e.l.
  • Er bindingsperioden for dit abonnement udløbet?

Svarer du på overstående spørgsmål, så har du bedre forudsætninger for at sammenligne dit nuværende bredbånd med tilbud fra andre internetudbydere. Det er især afgørende, at du ikke er bundet af din nuværende aftale. Du bør ligeledes undersøge, om du evt. er bundet af et abonnement gennem dit boligselskab.

Undersøg alternative muligheder hos din nuværende internetudbyder

Før du begynder at undersøge tilbuddene hos andre udbydere, bør du undersøge, om din nuværende internetudbyder kan give dig et nyt og bedre tilbud. Hvis du er utilfreds med hastighed, pris og / eller kundeservice, så kan du kontakte din udbyder, som måske har et ekstra godt tilbud til dig. I nogle tilfælde kan det være tilstrækkeligt blot at opgradere sit abonnement hos sin nuværende bredbåndsudbyder. Der er altså en chance for, at du kan finde et tilbud, som stemmer overens med dine krav og behov hos din aktuelle udbyder

Skift bredbånd og spar mange penge

Skift bredbåndVil du minimere dine faste udgifter, så kan du med fordel undersøge, om du kan få billigere bredbånd. Der er nemlig rig mulighed for at få både hurtigt og billigt bredbånd på en og samme gang. Du bør dog gøre op med dig selv, hvilke krav du prioriterer højest.

Er det f.eks. vigtigst for dig, at prisen er så lav som mulig, eller er det mere vigtigt, at der hører Viaplay eller Netflix med i dit  abonnement. Hvis du er i tvivl om, hvor høj internethastighed du i realiteten har brug for, så er det også noget, du skal have afklaret.

Det er nemlig et faktum, at rigtig mange danskere betaler har en højere internethastighed, end de realiteten har brug for. Det er f.eks. de færreste, som har brug for en 100 Mbit forbindelse, da de fleste kan klare sig med 10-20 Mbit.

Skift bredbånd guide – Trin for trin

Hvis du tror, at det er besværligt og tidskrævende at skifte udbyder, så tager du fejl. Følger du vores trin for trin guide, så kan du lynhurtigt skifte til en ny internetudbyder, som i højere grad kan imødekomme dine krav og behov.

1. Vælg hvilken type internet du vil have

Skift bredbånd guideMed bredbånd kan du få hurtigt internet i dit hjem, men hvordan du vil have leveret dit bredbånd er op til dig. Der findes nemlig forskellige typer internet, som har hver sine fordele.

Nedenfor kan du læse kort om de mest populære typer af bredbånd på det danske marked:

  • Fiberbredbånd – Fiberbredbånd oplever i disse år en stærk stigende efterspørgsel. Den helt store fordel ved denne type internet er, at det er muligt at få hurtigere internet end hidtil til en overkommelig pris. Der er kommet flere udbydere af fiberbredbånd, hvilket har været med til at holde priserne nede. Dog skal det nævnes, at det langt fra er alle, som kan få fibernet. Hvis du bor i et hus, så kan du få gravet fiberkabler ned i jorden. Bor du i lejlighed, så kan du altså ikke få fibernet, men der er heldigvis alternative muligheder.
  • Mobilt bredbånd – Der er ligeledes fordele og ulemper ved mobilt bredbånd. Den helt store fordel ved mobilt bredbånd er, at du kan bruge det, uanset hvor du befinder dig henne. Du får typisk adgang til en 3G- eller 4G-forbindelse, så du er sikret stabilt net over hele Danmark. Dog kan du ikke forvente lige så høj internethastighed, som du kan få med fiberbredbånd.

2. Sammenlign hastighed og pris

Skift bredbånd hvis du kan finde en tilsvarende eller højere internethastighed, hvor du kan få en bedre pris end hidtil. Det er vigtigt, at du kigger efter mindstepriser, når du køber bredbånd. Den månedlige pris er nemlig ikke tilstrækkelig at bruge, når man sammenligner bredbåndspriser. Hav også oprettelsespris og evt. andre gebyrer med i tankerne, da det har indflydelsen på den samlede pris.

3. Simpel afmelding af dit nuværende bredbånd

Det er ganske simpelt at afmelde sit nuværende bredbånd. Når du køber nyt bredbånd hos en internetudbyder, sørger den nye udbyder for at afmelde din gamle aftale. Det kræver blot, at du indtaster navnet på din gamle udbyder og evt. kundenummer. Hvis du vil være sikker på, at afmeldingen er gået korrekt igennem, kan du kontakte din gamle udbyder.

[toc]

Skift bredbånd kan du altså gøre allerede nu, hvis du vil have en mere fordelagtig aftale på levering af bredbånd til dit hjem.

Alle rettigheder forbeholdes www.billigtbredbåndguide.dk