Trådløst internet

Trådløst internetLigesom med andre internettyper er der både fordele og ulemper ved trådløst internet. Om trådløs internet er noget for dig afhænger af dine krav og behov, som vi vil se nærmere på.

Hvad er trådløst internet?

Kort beskrevet er der tale om en internetforbindelse, som bliver leveret uden kabler og ledninger. Forbindelsen bliver derimod leveret til en modtagerboks, som du vil få udleveret af din internetudbyder. Trådløst netværk betegnes i dag som det bedste alternativ til kabelnetværk.

Fordele og ulemper

Trådløs internet kaldes også Wifi og har den klare fordel, at man har adgang til internettet overalt i sit hus. Det er især en fordel, hvis man har en bærbar computer eller tablet. Den helt store fordel er altså frihed og fleksibilitet, som man får med denne type internet. Du er nemlig ikke tvunget til at fastgøre din computer til routeren for at få forbindelse til netværket. I de fleste tilfælde er det endda muligt at få forbindelse til internettet udenfor på sin terrasse eller veranda.  Internethastigheden vil dog typisk være langsommere, desto længere man befinder sig fra væk routeren med sin bærbar eller tablet.

En anden stor fordel ved trådløst internet er, at det ikke er særlig omkostningsrigt. I stedet for at betale en formue for at få gravet kabler ned under sin husstand, kan man blot nøjes med at købe en router. Man har dermed mulighed for at få adgang til trådløs internet uden teknisk indsigt. Det er dermed den mindst tidskrævende løsning, hvis man ønsker internet i husstanden.

Der er ingen begrænsninger for, hvor mange der kan gå på netværket på et tidspunkt, hvilket både kan være en fordel og ulempe. Hvis der bliver downloadet eller streamet på to enheder samtidig, vil det kunne mærkes på de øvrige enheder i husstanden. Hvis man er flere i husstanden, der ofte streamer og / eller downloader filer, skal man sørge for at købe en tilstrækkelig internetforbindelse. Ved overbelastning vil netværket enten blive meget langsomt eller i værste fald miste forbindelse for en kort stund.

Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden, når man snakker om trådløst internet. I en dagligdag, hvor man bruger internettet til at logge på sin webbank og indtaste sine betalingsoplysninger på nettet er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Man bør derfor sikre sig, at man skal indtaste en adgangskode for at komme på internettet. På den måde kan man sikre sig, at der ikke er andre, der har mulighed for at få adgang til internettet.

En ulempe ved trådløs internet er, at det kan opleve forstyrrelser, hvilket kan ske under voldsomme forhold. Dog har den teknologiske verden efterhånden udviklet sig så meget, at udfald er en sjældenhed ved de fleste udbydere.

Trådløs internet er både populær blandt private og virksomheder. Kigger man på udviklingen af antal husstande og virksomheder med denne type internet, så er populariteten uden tvivl steget.

Billigste trådløse internet

Vi har allerede slået fast, at det trådløse internet er et af de billigste alternativer. Hvis du har besluttet dig for, at trådløs internet er den bedste løsning for dig, så gælder det om finde den løsning, hvor du får mest for pengene. Selvom man er interesseret i den billigste løsning, bør man også tage forbehold for upload- og downloadhastighed. Her på siden har vi netop samlet de mest populære internetudbydere i Danmark for at gøre det nemmere for dig. Du slipper altså for at skulle besøge hver enkelt udbyder for at indhente et tilbud. Du kan med fordel sammenligne de forskellige tilbud og på den måde finde det bedste- og billigste tilbud.

Alle rettigheder forbeholdes www.billigtbredbåndguide.dk